apel-aner.dk

Apel-træf

Apel-træf 2008

Lørdag d. 9. august fandt Apel-træf 2008 sted. Årets emne var Hans Peder Apel (1846-1932) og hans to søskende der emigrerede til New Zealand i 1872.

Hans Peder Apel
Hans Peder Apel, 1846-1932

I solskin lå Beværterhuset klar til at modtage flokken af Apel-aner, der strømmede til gennem Vintersbølle skoven ad skovstier og grusveje. Endnu engang var vejret storartet og borde og bænke var blevet sat ud i solen. Således vendte det gamle Beværterhus atter tilbage til sin gamle rolle og kunne fornøje skovens gæster.

Udsigt fra Kalvehave kirke

Klokken 15.00 summede det både indenfor og udenfor. Der blev hilst på hinanden hele vejen rundt, navne blev forsøgt husket, og allerede var folk i gang med at huske, hvorledes det nu var det hele hang sammen, sådan familiemæssigt. Årets nye ansigter blev hjertelig modtaget og vist tilrette. Endelig kunne Anne-Marie Jacobsen byde velkommen til Apel-træf 2008 og kort skitsere dagens forløb.

Indenfor i Kalvehave kirke

Traditionen tro blev Apel sangen sunget, og så var der kaffe og kage igen i år serveret af en Apel i forklæde, Anni Rasmussen. Samtidig var det afregningens time for hele dagen - og et par stykker af os fra den yngre generation måtte sande, at Beværterhuset aldrig har haft og nok heller ikke får en dankortterminal. Men så var det godt vores mødre kunne træde til og betale gildet, som holdt sig under de 200 kr.

Fortælling foran Kalvehave kirke

Stemningsbilleder ude foran Beværterhuset, hvor snakken gik:

Fortælling foran Kalvehave kirke

Alle aldersgrupper var repræsenteret ved dette års Apel-træf. De yngste deltagere er 9. generation af denne Apel familie i Danmark.

Fortælling foran Kalvehave kirke

Idyllen er nem at få øje på ved det lille hus, når man kaster et blik på omgivelserne i Vintersbølle skoven.

Fortælling foran Kalvehave kirke

I løbet af eftermiddagen blev der også tid til en gåtur for dem der havde lyst.

Fortælling foran Kalvehave kirke

Blegen ligger der, som den har gjort det i snart hundrede år. Det er ikke svært at forstille sig linned lagt ud til blegning.

Fortælling foran Kalvehave kirke

Blegen ligger smukt med udsigt til vandet. Som I kan se forhindrede en frisk blæst og smuk udsigt ikke samtalen i at fortsætte.

Fortælling foran Kalvehave kirke

Vel tilbage ved Beværterhuset var det tid til at sætte kursen mod Tolstruphus hvor resten af dagen skulle foregå. Der var blevet dækket og pyntet op og sørget for middag.
Inden middagen fortalte Anne-Marie Jacobsen om Hans Peder Apel og hans søskende. Især historien om dem der udvandrede til New Zealand fangede folks interesse. Anne-Marie fortalte om de kontakter der var knyttet, både ved at hun og hendes familie besøgte New Zealand, men også ved at de har modtaget flere besøg derfra.

Samtale

I de tilstødende lokaler var det store Apel slægtstræ lagt ud, og det blev studeret nøje og nye navne kom til. Ved bordene steg lydniveauet og sulten begyndte at melde sig.

Samtale

Anne-Lise Apel Rasmussen bød velkommen til festen, præsenterede maden og fik blandet os godt ved bordene, og så kunne festen begynde.

Samtale

Det blev en dejlig aften for så vel store som små. Hvad der var helt særligt for årets Apel-træf var at endnu flere havde været med til at arrangere. Således skal lyde en tak fra initiativtagerne til slænget ved Beværterhuset, ført an af Anni Rasmussen og Peter Apel, til hele teamet der arrangerede middag og fest i Tolstruphus, koordineret af Anne-Lise Apel Rasmussen.

På gensyn næste år 2009.

Materiale fra 2008

Billeder 2008 - Ovenstående billeder er taget af Kasper Beck Hemmingsen.

Apel-træf 2008 - folder
- af Anne-Marie Jacobsen.
Indhold: Program, "Vejen til New Zealand" af Alice Apel Hartvig, Apel sangen 2006, Information og Litteratur.